Certificeringen - Murko Seafood
Certificeringen - Groothandel, import en export van vis en zeevruchten.
Lees meer

Certificeringen

Vanzelfsprekend beschikt MURKOSEAFOOD over alle noodzakelijke certificaten.

Er is een groeiende vraag naar producten waarvan de duurzame herkomst gegarandeerd is. Wij voldoen met onze certificaten aan deze vraag.
MurkoSeafood heeft alle voordelen van een groothandel in verse vis. Kwaliteitsproducten van het hoogste niveau waaronder verse vis en waterverse schaal- en schelpdieren en dit alles met een dagelijkse levering met onze eigen geavanceerde koelwagens onder de HACCP normen. ‘s Morgens besteld betekent ‘s avonds vers te bereiden. Wij hanteren doorheen het hele proces een strenge controle om te garanderen dat u optimaal kunt genieten van ons vakmanschap.

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council  is een internationaal label voor duurzame kweekvis, opgericht in 2010. Het label kan worden teruggevonden op 9 soorten vis afkomstig uit de aquacultuur, zoals op zalm, tilapia, forel, pangasius of garnalen en op zeewier.

Het label garandeert dat de vis geproduceerd is met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden. Het label wordt beheerd door ASC, een onafhankelijke non-profit organisatie opgericht door WWF (Wereldnatuurfonds) en IDH (Dutch Sustainable Trade Initiative).

MSC is het internationaal erkende keurmerk is opgericht om overbevissing tegen te gaan. MSC staat voor Marine Stewardship Council. Vis met dit blauwe keurmerk komt van vissers die zich inzetten om de visstand op peil te houden. Zij worden jaarlijks gecontroleerd en iedere vijf jaar vindt een totale herbeoordeling plaats. Het MSC-keurmerk is het strengste en meest omvattende duurzaamheidskeurmerk voor wildvangstvisserij. Drie principes zijn leidend: het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden, de visserij mag geen significante negatieve effecten hebben op het ecosysteem en de visserij moet goed beheerd worden.

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000 en is een internationaal erkende vorm van aantoonbare voedselveiligheid. De FSSC 22000 vindt zijn oorsprong in de Codex Alimentarius en is een standaard die ontwikkeld is door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV). Deze standaard is revolutionair binnen de voedingsmiddelenindustrie, omdat dit de eerste standaard voor deze industrie is die wereldwijd wordt geaccepteerd. De FSSC 22000 norm is een voedselveiligheidsmanagement systeem welke gericht is op de PDCA benadering. Dit betreft zowel het organisatorische niveau alsook op operationeel niveau. Daarbij wordt er ook gefocust op risico gebaseerd nadenken over het bedrijf als geheel en op het gebied van HACCP.