Murko Seafood
Ostrea 10
4401 PG Yerseke
+31 (0) 113 57 21 58
VAT-number: NL 8210.20.420.B01
sales@murkoseafood.nl
Murko Seafood
Ostrea 10
4401 PG Yerseke
+31 (0) 113 57 21 58
VAT-number: NL 8210.20.420.B01
sales@murkoseafood.nl
… vissen smaakpapillen hebben aan de binnen- én de buitenkant van hun bek? Voordat een vis voedsel in zijn bek heeft, weet hij dus al hoe het eten smaakt.
… vissen koudbloedige dieren zijn? Ze kunnen hun lichaamstemperatuur zelf niet regelen en zijn dus altijd even warm of koud als het water waarin ze zwemmen.
Skrei (‘zwerver’ of ‘reiziger’ in het Noors) is eigenlijk een winterkabeljauw. In de paartijd maakt deze vis een lange tocht van de Barentszee naar de Lofoten, een eilandengroep in Noorwegen om voor nageslacht te zorgen – vandaar de naam.
Mensen die regelmatig vette vis eten zoals haring en makreel hebben tot 50% minder kans op hart- en vaatziekten.
De wilde zalm legt soms tot meer dan 3.000 km af om zich voort te planten in de Noord-Amerikaanse en Europese rivieren. De hele paaitijd duurt zowat 2 weken waarbij tot 25 duizend eieren per wijfje worden afgelegd.